5 redenen om HTML5 banners te gebruiken

November 27, 2020

Een succesvolle onderneming promoot zijn diensten of producten online. Een online banner is de meest effectieve manier om meer verkeer en naamsbekendheid voor jouw website te creëren. Er bestaan verschillende formaten van banners waaronder Flash, statische afbeeldingen, geanimeerde gifs en HTML5 banners. Vandaag de dag is een HTML5 banner de meest effectieve manier om jouw publiek te bereiken en de Click-Through Rate (CTR) te verhogen.

Wat zijn HTML5 banners?

Een HTML5 banner is het meest geavanceerde type van display-advertentie. Een HTML5 banner maakt het mogelijk om jouw publiek te betrekken door middel van animaties, complexe functionaliteiten, context en relevantie. Ontwikkelaars van banners kunnen interacties, tekst, foto’s en video’s in een banner implementeren. Zelfs dynamische inhoud kan geïntegreerd worden in een HTML5 banner. HTML5 banners bieden de flexibiliteit en technologie die je nodig hebt om jouw merk online te doen uitblinken en om nieuwe belangrijke gebruikers aan te trekken.Voorbeeld HTML5 banner


Waarom zou je HTML5 banners gebruiken?

HTML5 banners geven je de mogelijkheid om je te onderscheiden van de rest.


1. Vertel een verhaal

HTML5 banners bieden je de mogelijkheid om met jouw gebruikers in contact te staan door middel van interactie, animatie, video en audio. In plaats van jouw geweldig product en propositie als een statische afbeelding weer te geven, kun je het product overbrengen als een geanimeerd, interactief en boeiend verhaal.


2. Interactie

Bereik de gebruiker met interactie-elementen zoals knoppen, verschuifbare sliders en zelfs spelletjes. Als een gebruiker interactie heeft met je banner, dan is de kans groter dat hij of zij doorklikt naar de landingspagina.


3. Inhoud van hoogstaande kwaliteit

Een HTML5 banner kan echt trouw zijn aan jouw merk met een mooi kwalitatief design, bijpassende merkkleuren en niet-comprimeerde foto’s. Video’s zijn ook een geweldige manier om boeiende inhoud van hoge kwaliteit aan te bieden.


4. Dynamische advertenties

Een dynamische advertentie verhoogt de relevantie en haalt het meeste uit jouw display-advertentiecampagne. Om een dynamische HTML5 banners te maken kun je de data feeds gebruiken van jouw webshop. Denk aan mooie retargeting banners met gebruikersrelevante inhoud zoals bekeken of verwante producten. Om nog een stap verder te gaan kun je gebruik maken van de gebruikers geo-locatie om dynamisch gepersonaliseerde advertenties en promoties weer te geven.


5. Compatibiliteit

Een HTML5 banner werkt in alle browsers, toestellen en besturingssystemen. Ongeacht de context zal een HTML5 banner er hetzelfde uitzien en zich hetzelfde gedragen.

Macalaus Banners compatibility
Geanimeerde HTML5 banners zijn geschikt voor alle apparaten en browsers.


Conclusie

Ik hoop dat dit artikel je heeft overtuigd om een effectieve HTML5 banner te gebruiken bij jouw volgende display advertentiecampagne.

Als je iemand nodig hebt om HTML5 banners te maken, dan ben je bij Macalaus Banners aan het juiste adres. Macalaus Banners maakt verschillende types van HTML5 banners, zowel statische als complex geanimeerde en interactieve advertenties. De HTML5 banners kunnen worden gebaseerd op jouw eigen ontwerp of een ontwerp van Macalaus Banners. Klik hier voor HTML5 banner voorbeelden.

Macalaus Banners is een professionele producent van HTML5 banners met 20 jaar ervaring in visueel ontwerp, animatie en ontwikkeling.

Verspil geen geld meer aan campagnes met banners die geen verbinding maken met uw klanten.


Onderscheid je van het advertentieruis met aangepaste en effectieve banners.

Neem nu contact op

15% korting op jouw eerste bannerset!